Co je penicilin?

Obsah

Co je penicilin?

Co je penicilin?

Penicilin je antibiotický lék, který se řadí do skupiny beta - laktamových antibiotik (to jsou antibiotika, která hubí bakterie tím, že zabránějí tvorby jejich buněčné stěny). Jeho jméno dostalo název podle podle plísně Štetičkovce, lat. Penicillium.

Kdy dostal penicilin název?

Jeho jméno dostalo název podle podle plísně Štetičkovce, lat. Penicillium. Penicilin jako lék působí pouze na bakteriální onemocnění, které, jak už název napovídá, způsobují bakterie. Bakterie jsou prokarytní organismy, které se vyskytují ve všech prostředích.

Proč byl penicilin objeven?

Penicilin – objev, vývoj a využití 1 Objev “zázračné“ plísně a první pokusy. Alexander Fleming se zabýval výzkumem bakteriálních nákaz a k objevu penicilinu... 2 Revoluce v medicíně – účinky antibiotik. Penicilin se stal nepostradatelným díky své rapidní účinnosti proti... 3 Antibiotika versus probiotika. Probiotika se zdají být posledním výkřikem módy, nemají však za úkol... More ...

Jak funguje penicilin na bakterie?

Penicilin jako lék působí pouze na bakteriální onemocnění, které, jak už název napovídá, způsobují bakterie. Bakterie jsou prokarytní organismy, které se vyskytují ve všech prostředích. Množí se dělením tak, že nově vzniklé bakterie jsou totožné s bakterií mateřskou, tzv. klony. Bakteriím před jejich množením může zabránit pouze antibiotický lék.

Související příspěvky: