Proč používám pudr na kaktusy?

Obsah

Proč používám pudr na kaktusy?

Proč používám pudr na kaktusy?

Na kaktusy používám Rhizophon typ AA 2 % pudr, jehož výsledkem je vytvoření kořenového systému do 2 týdnů od stimulace a to o síle osmi větví (i více) obalených sacími kořeny!

Jak se množit kaktusy?

Existují kaktusy, které se dají docela dobře množit buď dělením, nebo pomocí stonkových řízků. Tomuto způsobu množení se říká řízkování. Pro úspěšné vytvoření co nejhladších řezů je velmi důležitý naprosto čistý a ostrý nůž. Řízkování byste si měli nejprve vyzkoušet na listnatých kaktusech.

Jaké hnojivo použít při zakořeňování kaktusů?

Po zakořenění řízků je žádoucí jejich zahnojení běžně používanými hnojivy (nejlépe o koncentraci 0,1%), které efektivně využijí. Byly zde prezentovány mé zkušenosti se zakořeňováním rostlin kaktusů, zejména z pohledu efektivity, abychom mohli rostlině pomoci ke kořenům v co nejkratší době a tím předešli případným ztrátám na vzácných druzích.

Jaké jsou složky výsevního substrátu na kaktusy?

Jednotlivé složky výsevního substrátu na kaktusy 1 Zeolit. Zeolit je směs hlinitokřemičitých minerálů s mikroporézní strukturou. Hlavními výhodami je tedy velká pórovitost... 2 Křemičitý písek do filtrací. Použít můžete i klasický písek, ale výhodou jemného písku, který se používá do filtrací je... 3 Přesátý substrát na kaktusy. Další složkou je tradiční substrát na kaktusy... More ...

Související příspěvky: