Jak vzniká Vzduchová embolie při potápění?

Obsah

Jak vzniká Vzduchová embolie při potápění?

Jak vzniká Vzduchová embolie při potápění?

Potápění do větších hloubek: vzduchová embolie při potápění může vzniknout v případě, kdy strávíte pod vodou příliš dlouhou dobu, moc rychle se vynoříte na hladinu nebo při vynořování zadržíte dech.

Co je plicní embolie?

Plicní embolie (PE) je obecné označení pro obstrukci (překážku) v plicním tepenném (arteriálním) řečišti většinou krevní sraženinou (vzácně jinou hmotou), která je přinesena krevním proudem. Původem plicní embolie je z 80-90% akutní žilní trombóza dolních končetin.

Může plynová embolie zablokovat malou cévu?

Pokud vzduchová bublina zablokuje malou cévu, může dojít k až úplnému odříznutí postižené části těla od krve a kyslíku. Závažnost plynové embolie závisí na tom, jaká část těla je postižen, na velikosti bublin plynu a na množství inertních (netečných) plynů ve tkáních a buňkách potápěče.

Jaké jsou klasifikace plicní embolie?

Klasifikace plicní embolie. Pokud jde o rozsah a projevy plicní embolie, lékaři obvykle rozlišují několik typů tohoto onemocnění: Akutní masivní plicní embolie. Akutní submasivní plicní embolie. Akutní malá plicní embolie. Subakutní masivní plicní embolie. Chronická tromboembolická plicní hypertenze.

Související příspěvky: