Proč byste se neměli obávat fermentace?

Obsah

Proč byste se neměli obávat fermentace?

Proč byste se neměli obávat fermentace?

Fermentace byste se neměli nikterak obávat -- jedná se o velmi jednoduchou, nekomplikovanou záležitost! Stručně řečeno, fermentace obnáší vložení zvoleného druhu ovoce do sklenice nebo jiné nádoby a následné přidání vody, cukru a aktivní kultury (droždí nebo syrovátky).

Proč jíst fermentované potraviny?

Proč jíst fermentované potraviny? 1 Perfektní zdroj probiotik. Konzumace fermentovaných potravin a pití kvašených nápojů, jako jsou Kefír nebo Kombucha, přináší tolik prospěšné bakterie do trávicího systému. 2 Díky nim trávíte potravu lépe. Díky správné rovnováze střevních bakterií a dostatku zažívacích enzymů můžete absorbovat více živin z potravin, které konzumujete. 3 Rozhodně nezruinují váš rozpočet. Začlenění zdravých potravin do vaší stravy může být hodně drahé, ale rozhodně ne kvůli fermentovaným potravinám.

Jak připravit fermentaci čerstvého ovoce?

Fermentace čerstvého ovoce 1 Připravte si fermentační sirup. Pro fermentaci čerstvého ovoce (narozdíl od konzervovaného) je zcela nezbytné... 2 Směs nechte fermentovat zhruba 3 až 4 dny. Na sklenici volně nasaďte víčko a nechte připravenou směs uležet v... 3 Zvolte čerstvé ovoce, které hodláte fermentovat. Po uplynutí třech až čtyřech dnů můžete do sirupu přidat... More ...

Jak se zelenina fermentuje?

Jak zelenina fermentuje, tvoří bublinky oxidu uhličitého a ten vytlačuje hladinu láku nahoru. Můžete průběžně kontrolovat, očuchávat a hlavně ochutnávat. To, že je zelenina hotová poznáte tak, že přestane intenzivně bublat či pěnit, ale také podle chuti.

Související příspěvky: