Jak získat práci?

Obsah

Jak získat práci?

Jak získat práci?

Tipy a články: Jak získat práci, i když neumíte všechno, co požadují 1 Napište, proč tu práci chcete. Když se snažíte získat práci v trochu jiné profesi nebo vám chybí zkušenosti, do... 2 Zdůrazněte přenositelné dovednosti. Dobrá zpráva: řadu znalostí, dovedností a schopností uplatníte napříč profesemi. Z... 3 Ukažte, že víte, co se po vás chce. Firma hledá nového kolegu proto,... More ...

Jak získat potvrzení, že jste v cizině pojištěni?

Pojišťovna po vás bude chtít dokumenty, které prokazují, že jste byli v cizině řádně pojištěni. Ještě před návratem je proto dobré získat od vaší zahraniční pojišťovny potvrzení, které dokládá vaši účast v tamním systému.

Co potřebuje zaměstnavatel pro udělení výpovědi?

Zaměstnavatel potřebuje pro udělení výpovědi zaměstnanci důvod. A to ne ledajaký, ale jeden z uvedených v zákoníku práce pod paragrafem 52. Navíc situace zaměstnance nesmí spadat pod jeden z bodů ve výlukách z možnosti dát výpověď. O těchto situacích popsaných v § 53 se dočtete v druhé polovině článku.

Jaké je prodloužení výpovědní lhůty?

Každá výpověď také podléhá výpovědní lhůtě a teprve po jejím skončení je pracovní poměr ukončen. Lhůta činí nejméně 2 měsíce a její případné prodloužení musí mít opět písemnou podobu podepsanou oběma stranami.

Související příspěvky: