Jak pěstovat rajče?

Obsah

Jak pěstovat rajče?

Jak pěstovat rajče?

Je jedno jestli máte balkon, zahradu nebo jenom malý byt, s následujícími radami zvládne pěstovat rajče úplně každý. Historie pěstování rajčat sahá až do 15. století, kdy je pěstovali Aztékové ve Střední Americe. Původní rajče vypadalo jako třešně a mělo typickou rajčatovou chuť.

Jaké je dostatečné vláhu rostlinky rajčete?

Pro správný růst malé rostlinky rajčete je zapotřebí dostatečná vláha, sluneční paprsky a teplo. Dostatečnou vláhu zajistíme pravidelným vlhčením zeminy rozprašovačem, a to po dobu 7-10 dní. Jakmile rostlinka vykoukne ven, můžeme ji zalívat klasickým způsobem buď každý den nebo obden, záleží na vlhkosti v místě stanoviště.

Co jsou nejoblíbenější rajčata?

Rajčata patří mezi jednu z nejoblíbenějších plodin. Tato oválná, kulatá, šišatá nebo hruškovitá zelenina se vyznačuje příjemnou sladkou chutí, šťavnatostí a vysokým obsahem vitamínů. Oproti koupeným plodům mají ale ty vlastnoručně vypěstované plodiny o mnoho lepší a sladší chuť, protože je my nebo místní zemědělci sklízíme až v ten správný čas.

Proč jsou rajčata populární?

Rajčata jsou tak populární, že jejich pěstování se neubrání ani lidé v bytě. Pěstování rajčete totiž není v zásadě nijak složité. Tato plodina si poradí takřka se všemi podmínkami. Jde o velmi odolnou rostlinu, někdo by mohl říct, že se chová jako plevel.

Související příspěvky: