Proč pěstovat rajčata na jeden výhon?

Obsah

Proč pěstovat rajčata na jeden výhon?

Proč pěstovat rajčata na jeden výhon?

Rajčata pěstovaná na jeden výhon mají větší plody a dříve dozrávají. Proto bychom u nich měli pravidelně (co 14 dní) vylamovat všechny postranní výhony vyrůstající z hlavního výhonu. Rostlina se tak nebude vysilovat vytvářením nadměrného množství plodů, které by stejně všechny nestihly uzrát.

Jak pěstovat rajčata na balkonech?

Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jak se o rostliny správně postarat. Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Rajčata milují slunnou polohu a naopak nesnáší přílišnou vlhkost. Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo západ, navíc zakrytý střechou.

Jak pěstovat rajče?

Rajče je poměrně náročnou rostlinou: Vyžaduje záhřevnou půdu dostatečně zásobenou živinami. Pro pěstování si připravte klasický zahradnický substrát, který koupíte v každém obchodě se zahradnickými potřebami, nebo ještě lépe, kupte si rovnou substrát pro plodové zeleniny.

Jak velká je nádoba pro pěstování rajčat?

Velká nádoba o rozměrech 50 x 50 cm je vhodná například pro pěstování dvou rajčat, menší s rozměry např. 35 x 35 cm postačí zase kupříkladu na jednu papriku (na rajče je třeba o něco větší).

Související příspěvky: