Kde se pěstovat lilie královská?

Obsah

Kde se pěstovat lilie královská?

Kde se pěstovat lilie královská?

Kupte si i vhodné nádoby, nejlépe kameninové (keramické), pro vyšší odrůdy lilií jsou vhodné hlubší květináče. Pokud se rozhodnete pěstovat vyšší odrůdy, musíte jim dopřát víc místa. Na balkoně potřebuje lilie královská nejméně pětilitrovou nádobu, a pokud chcete sesadit cibulí více, pak bude třeba ještě větší květináč.

Kde pěstovat lilie?

Pěstujeme lilie: kam, do čeho a kdy je vysadit, před čím chránit 1 Lilie v kompozici i jako solitéry. Liliemůžeme sázet na samostatné záhony nebo do různých skupinových výsadeb a mohutně... 2 Výsadba. Vysazovat nově zakoupené cibule lze ještě během září až začátkem října. Při pozdější výsadbě hrozí, že do zimy... 3 Zálivka, pletí, nemoci. More ...

Jaké lilie se hodí pro pěstování v nádobách?

Jaké lilie se hodí pro pěstování v květináči? Pro pěstování v nádobě se nehodí lilie vykopané ze zahrádky, ty by vám příliš radosti neudělaly. Můžete si buď koupit již nakvetlé rostliny v květináčích, nebo cibule vyšlechtěné pro pěstování v nádobách.

Jak pěstovat hrnkové lilie?

Pořiďte si hybridy, dají se pěstovat i v květináčích. Stačí málo a hrnkovým liliím se u vás bude dařit. Liliím pěstovaným na balkoně nebo terase stačí slunné místo chráněné před větrem, vydatná zálivka a pravidelné přihnojování.

Související příspěvky: