Kde se používají esenciální oleje?

Obsah

Kde se používají esenciální oleje?

Kde se používají esenciální oleje?

Je to umění, kdy se přirozeně extrahované, aromatické výtažky rostlin a éterických olejů používají pro léčebné účely, jako je odbourání stresu, odstranění drobných bolestí či vyvážení zdraví těla, mysli a ducha. Esenciální oleje jsou extrahovány z kořenů, stonků, větví, kůry, listů, plodů či květů různých rostlin a díky tomu mají léčivé vlastnosti.

Jak použít esenciální oleje na kůži?

Ideální poměr je 3-5 kapek esenciálního oleje na jednu čajovou lžičku základního oleje. Esenciální oleje jsou zároveň bezpečné i tehdy, pokud je přidáte do domácích mýdel a šamponů. I tady ovšem existují výjimky a jsou případy, kdy lze použít éterický olej přímo na kůži v neředěné podobě.

Proč jsou esenciální oleje vysoce koncentrované?

Vzhledem k tomu, že jsou esenciální oleje tak vysoce koncentrované, vám mohou způsobit kožní problémy (vyrážky) a někdy i dokonce popáleniny. Nestačí je naředit pouhou vodou, protože ze zkušenosti víme, že smíchání vody a oleje nefunguje.

Kde koupit tobolky s esenciálním olejem?

Tobolky s esenciálním olejem jsou víceméně běžně dostupné v obchodech se zdravou výživou nebo v lékárnách. Přestože si je můžete koupit bez lékařského předpisu, nepodceňujte jejich užívání. Nikdy totiž nevíte, jak na vás budou působit. Mohou mít stejně silné účinky jako tradiční léky, například antibiotika.

Související příspěvky: