Proč jsou trakční baterie odolné při vybíjení?

Obsah

Proč jsou trakční baterie odolné při vybíjení?

Proč jsou trakční baterie odolné při vybíjení?

Trakční baterie jsou oproti konvenčním autobateriím vysoce odolné při cyklickém (opakovaném) hlubokém vybíjení. Technologicky je konstrukce baterie upravena tak, že vnitřní olověné desky (elektrody) jsou zesílené, aby odolávaly opakované zátěži při vybíjení až na 0% kapacity baterie.

Jaká je kapacita původní autobaterie?

Výměna pouze 1 ks baterie není u kamionu vhodná, takové baterie mají vždy rozdílný vnitřní odpor a během krátké doby dojde k poškození nové i staré autobaterie. Většinou se udává kapacita v Ah. Kapacitu původní autobaterie můžete též nalézt na výrobním štítku původní autobaterie.

Jaký je zapotřebí 12V baterie?

Všechny dnes vyráběné vozy mají 12 V. 6V autobaterie jsou vhodné do velmi starých aut např. Trabant nebo přímo do veteránů. Podobně je tomu i motocyklových autobaterií. Nákladní vozy využívají též 12 V baterie, ale je zapotřebí 2 ks, neboť soustava kamionů je 24 V. V kamionech je vždy nutné vyměnit obě baterie.

Jaké jsou rozměry motocyklových baterií?

U motocyklových baterií není moc na výběr, rozměr musí odpovídat téměř na milimetry. Více místa pro volbu jiného rozměru motoba terie je opravdu v yjimečné. Zjistíte na štítku Vaší současné autobaterie. Všechny dnes vyráběné vozy mají 12 V. 6V autobaterie jsou vhodné do velmi starých aut např. Trabant nebo přímo do veteránů.

Související příspěvky: