Kde se nabíjecí stanice nabíjet?

Obsah

Kde se nabíjecí stanice nabíjet?

Kde se nabíjecí stanice nabíjet?

Také v České republice, kde je momentálně zhruba 500 nabíjecích stanic, se jen letos postaví stovky nových. Samozřejmě se jednotlivé nabíjecí stanice liší výkonem, tedy i dobou, kterou musíte nabíjet. Elektromobil ale můžete nabíjet doma či v práci a veřejné nabíjecí stanice nemusíte vůbec potřebovat.

Jak nabíjet elektromobil v garáži?

Nabíjet elektromobil můžete i z klasické domací zásuvky, jen počítejte, že proces zabere několik hodin Elektromobilita za posledních pár let udělala velký krok dopředu, a to i v České republice. Už dávno nejde o záležitost jen pár nadšenců, kteří si museli nabíjet auta pouze v garáži.

Je to primární způsob nabíjení elektromobilu?

Zároveň jde o primární způsob nabíjení elektromobilu, který je zároveň i velmi pohodlný. Žádný jiný pohon vám nenabídne komfort „čerpání“, když auto stojí zaparkované u vás doma nebo v práci. Takřka polovina obyvatel v Česku žije v rodinných domech a pro ně tak bude nabíjení velmi snadné a pohodlné.

Jaká je maximální rychlost nabíjení auta?

Ani to však neznamená, že se vaše auto bude vždy nabíjet maximální rychlostí, kterou stanice poskytuje. Většina aut sice umí využít uvedený maximální výkon 50 kW, jsou však i výjimky s pomalejším nabíjením, třeba právě Škoda Citigo IV.

Související příspěvky: