Co může být příčinou zánětu nervu?

Obsah

Co může být příčinou zánětu nervu?

Co může být příčinou zánětu nervu?

Příčin zánětu nervu je celá řada, avšak nejčastěji tento stav vzniká působením toxických látek. Ty se mohou tvořit při nevhodném stravování, špatnými životními návyky, metabolickým onemocněním, či při přepracování. Příčinou zánětu nervu může být prosté prochlazení, nebo dlouhodobý útlak nervu nebo jeho zranění.

Co se týče zánětu nervu?

Nejčastěji bývá postiže zrakový, trojklanný a vestibulární nerv, které se nacházejí v oblasti hlavy, a nerv sedací nacházející se v oblasti pánve a dolní končetiny. Příčin zánětu nervu je celá řada, avšak vždy to vede k rozvoji velice nepříjemných příznaků, které pacienta donutí navštívit lékaře.

Co může způsobit zánět nervu?

Příčinou zánětu nervu může být prosté prochlazení, nebo dlouhodobý útlak nervu nebo jeho zranění. Za mnoha záněty nervu stojí také bakteriální nebo virové infekce, například borelióza, virus oparu, příušnic, spalniček, nebo jen obyčejné chřipky.

Jak léčit zánět zrakového nervu?

Léčba zánětu zrakového nervu spočívá v aplikaci kortikosteriodů, u roztroušené sklerózy i imunosupresiv. Vestibulární nerv je 8.hlavovým nervem, který může být postižen zánětem vlivem jiného probíhajícího infekčního, nebo cévního onemocnění. Původci jsou především herpetické viry, adenoviry, viry chřipky, spalniček a příušnic.

Související příspěvky: