Kdy platíte poplatky na účet České televize?

Obsah

Kdy platíte poplatky na účet České televize?

Kdy platíte poplatky na účet České televize?

Pokud platíte televizní poplatky přímo na účet České televize, tedy váš variabilní symbol začíná třemi osmičkami, oznamte změnu bydliště do 15 dnů na adresu České televize, útvar televizních poplatků, Kavčí hory, 140 70 Praha 4. Oznámení můžete poslat také e-mailem na adresu [email protected]. Variabilní symbol vám zůstává stejný.

Jaké jsou televizní poplatky za nájemníky?

Televizní poplatky by měla hradit každá domácnost sama za sebe. Někteří pronajímatelé bytů, aby měli klid a nechodili jim do bytů exekutoři, raději platí televizní poplatky za své nájemníky. Peníze za tyto poplatky si nechají zaplatit v nájmu za byt.

Jak změnit poplatníky televizních poplatků?

Po přestěhování do nového domu si v evidenci poplatníků televizních poplatků změníte adresu - buď na České poště, nebo v České televizi, podle toho, jakým způsobem televizní poplatek platíte. Dva televizní poplatky z jednoho SIPA? Nelze!

Kde najdete správný postup přihlášení poplatků?

Správný postup přihlášení najdete na speciálních webových stránkách ČT věnovaných poplatkům. I přesto, že se televize snaží o poplatcích podrobně informovat, mezi diváky stále ohledně nich panuje řada nejasností.

Související příspěvky: