Co se týká zaměstnanců vrácení odstupného?

Obsah

Co se týká zaměstnanců vrácení odstupného?

Co se týká zaměstnanců vrácení odstupného?

Povinnost vrácení odstupného se však již ale dle současné právní úpravy netýká těch zaměstnanců, kteří u stejného zaměstnavatele nastoupili na dohodu o provedení práce. Takový zaměstnanec odstupné vracet nemusí , a to i v případě, že by sjednaná odměna měsíčně přesahovala částku odpovídající minimální ...

Jaký je příjem Z obdrženého odstupného?

Zaměstnanci z obdrženého odstupného neplatí povinné sociální pojištění ani povinné zdravotní pojištění. Čistý příjem z odstupného je tedy vyšší než ze stejně vysoké hrubé mzdy.

Kdy se vyplácí odstupné?

Proto náleží zaměstnanci odstupné ve výši X–násobku průměrného výdělku podle § 67 ZP. Odstupné se vyplácí po skončení pracovního poměru v nejbližším výplatním termínu. Je však možné se dohodnout, že odstupné bude vyplaceno v den skončení pracovního poměru nebo v pozdějším termínu výplaty.

Jak získat vysoké odstupné?

Dostali jste vysoké odstupné? Jak dostat solidární daň zpět? Dozvíte se, kdy lze obdržet odvedenou solidární daň zpátky. V praxi je velmi oblíbená práce na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti. Při ukončení práce konané na některou z pracovních dohod však nárok na odstupné nevzniká.

Související příspěvky: