Jaký je nejlepší domácí test na rozbor moči?

Obsah

Jaký je nejlepší domácí test na rozbor moči?

Jaký je nejlepší domácí test na rozbor moči?

Jednoduchý domácí test se stane vaším pomocníkem obzvláště tehdy, jestli žijete aktivním životem a snažíte se aspoň trochu pravidelně cvičit. Základní test na rozbor moči, který seženete v lékárně, vám sdělí například to, jestli potřebujete den odpočinku od veškerého cvičení, nebo zda byste měla ve stravě doplnit cukry.

Jak se testuje rozbor moči v lékárně?

Základní test na rozbor moči, který seženete v lékárně, vám sdělí například to, jestli potřebujete den odpočinku od veškerého cvičení, nebo zda byste měla ve stravě doplnit cukry. Pokud jste hodně trénovaná, nebo se o to alespoň snažíte, vyčůrat se na tyčinku (nebo papírek) vám může pomoci zcela změnit režim ve váš prospěch.

Co se děje v moči, když jste přetrénovaná?

Obsah bílkovin v moči je klasickým znamením, že jste přetrénovaná a vaše tělo se zotavuje z předchozího náročného cvičení. Pokud váš organismus neposlechnete a přesto si dáte pořádně do těla, je velmi pravděpodobné, že vám nebude stačit energie a začne se odbourávat svalová hmota a aminokyseliny, které jsou stavebním kamenem svalů.

Jaké je domácí vyšetření moči?

Domácí vyšetření moči je jednoduchý test, kterým se dá v domácím prostředí vyšetřit moč. Tato domácí metoda může například zjistit zvýšenou hladinu bílkovin v moči (proteinurie), která může značit onemocnění ledvin nebo infekci ledvin a močových cest. Moč prozradí i hladinu glukózy v těle a další důležité informace o vašem organismu.

Související příspěvky: