Jaká je hloubka kompostu?

Obsah

Jaká je hloubka kompostu?

Jaká je hloubka kompostu?

Protože kompost obsahuje aerobní mikroorganismy (organismy, které potřebují pro svůj život vzdušný kyslík), je nutné dbát na hloubku jeho zapravení - doporučuje se do 15 cm. To je vrstva ornice, která se intezivně obdělává a má tedy dostatek organické hmoty a tedy i optimální fyzikální strukturu a dostatek vzduchu.

Proč použít kompost na hnojení?

Dopřejte pěstovaným rostlinám dostatek živin. Kompost přimícháváme do zeminy, nepoužíváme samotný. Dodává půdě aktivní humus, mikroorganismy k oživení biologické činnosti a živiny. Zlepšuje strukturu půd písčitých - lépe drží vláhu nebo naopak půd příliš hutných - zvyšuje provzdušněnost. Kompost můžete využít pro hnojení následujícími způsoby:

Jak se kompost aplikovat během vegetační doby?

Kompost je vhodné aplikovat během vegetační doby, to znamená od jara do pozdního léta. Od počátku zimy je používání méně vhodné. Pokud se aplikuje vyšší dávka kompostu v pozdním létě, je vhodné vysít zelené hnojení nebo ozimou plodinu - rostliná pokrývka zajistí přes zimu využití živin.

Jak kompostovat listí?

Podzimní specialita: kompostování listí 1 Postačí jakákoli vzdušná bednička z latěk, nebo pouze konstrukce z tyček či dřevěných sloupků, jejíž stěny vyplníte... 2 Mírně vlhké listí do tohoto kompostéru napěchujte, vršek přikryjte například starým kobercem. 3 Za rok se objem výrazně zmenší, listí bude částečně zkompostované a můžete jej používat jako skvělý mulč, půdu obohatí o... More ...

Související příspěvky: