Co můžete udělat z nezralých vlašských ořechů?

Obsah

Co můžete udělat z nezralých vlašských ořechů?

Co můžete udělat z nezralých vlašských ořechů?

Z nezralých vlašských ořechů si můžete připravit také výtečnou ořechovku. Tento likér vám podpoří hlavně trávení a chuť k jídlu. Co budete potřebovat: Na kořeněný sirup si nachystejte: Rozpůlené zelené ořechy naložte do velké lahve a přilijte k nim rum. Lahev dolijte vlažným sirupem svařeným z cukru a vody tak, aby ořechy byly ponořené.

Co jsou vlašské ořechy?

Vlašské ořechy, plody ořešáku, jsou velmi výživné a chutné. Ještě nezralé se používají k výrobě léčivých směsí a nápojů. K léčebným účelům se používají také listy a oplodí. Ořech kvete v květnu, ještě před vypučením listů. Pokud si chcete nasbírat čerstvé listy, ideálním obdobím je červen.

Jak uskladnit vlašské ořechy?

Nejčastěji doporučovanou metodou uskladnění vlašských ořechů je jejich zmrazení. Nabalíčkujte si vyloupaná jádra do sáčků, uzavřete a uložte v mrazáku. Vydrží až rok. Ovšem pokud máte mrazák plný, nezbude než se pustit do zavaření úrody.

Co jsou zelené ořechy?

Zelené ořechy jsou nejenom skutečnou lahůdkou, ale jsou i výjimečně zdravé. Dá se z nich vyrobit sirup, džem, kompot, likér nebo i odvar. Obsahují velké množství vitaminu C. Pozitivně ovlivňují řadu věcí.

Související příspěvky: