Co dělat, když maliny neplodí?

Obsah

Co dělat, když maliny neplodí?

Co dělat, když maliny neplodí?

Ošetření malin na podzim 1 Co dělat, když maliny neplodí. Pokud maliny neplodí, může to být způsobeno špatným řezem. Některé maliny plodí na... 2 Podzimní řez malin. Pokud sázíte sazenice maliníku brzy na jaře, sestřihněte nadzemní část na 20–40 cm (podle síly... 3 Jak při pěstování malin v květináči. Pokud nevlastníte zahrádku, můžete zkusit pěstovat maliny na balkoně. Rostou... More ...

Proč sázet jahody na ostré slunci?

Není vhodné sázet jahody na přímém ostrém slunci, naopak i přílišně stinné místo také nebude vhodné, co se týče závlahy, platí to stejné - chce to zvolit zlatou střední cestu.

Jak vysázíte jahody do sponu?

Jahody se vysazují do sponu, což v praxi vypadá jako pomyslný trojúhelník. Spon (což je ve výsadbě vzdálenost a směr jednotlivých rostlin mezi sebou) vytvoříte tak, že na prvním řádku vysázíte sazenice již zmíněných 30 cm od sebe.

Kde vysadit jahody?

Jahody vysaďte nejlépe na slunné, světlé stanoviště, vyžadují dobře propustnou humózní půdu. Proto je ideální záhonek s vyzrálým kompostem, nebo přimíchaným zahradnickým substrátem. Plodící období sazenic je maximum 3-4 roky. Novou výsadbu jahod nikdy neprovádíme do záhonu, kde jsme právě vyplozené jahody odstranili.

Související příspěvky: