Jak připravit Ztracené vejce?

Obsah

Jak připravit Ztracené vejce?

Jak připravit Ztracené vejce?

Ztracené vejce je nejen lahodné, ale obyčejný toast, salát, kulajdu nebo třeba koprovku pozvedne na vyšší úroveň. Víte ale, jak ho správně připravit?

Jak připravit zastřené vejce?

Zastřené vejce: Recept a podrobný návod, jak ho připravit 1 Čerstvost vajec je zásadní. Základem úspěchu při přípravě ztraceného, zastřeného nebo také pošírovaného vajíčka je stáří... 2 Udělejte vodní vír. Aby se vám zastřené vejce povedlo, chce to trochu cviku a hrnec, ve kterém budete moci pohodlně... 3 Pošírované vejce: pomůže vám ocet. Bez octa se neobejdete. Použít můžete... More ...

Jak připravit vejce ve vodním víru?

V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vytlučené vejce . Jestli si na přípravu vejce ve vodním víru netroufáte, vyzkoušejte jeden ze dvou způsobů, které vám práci ulehčí.

Jak se vám zastřené vejce povedlo?

Aby se vám zastřené vejce povedlo, chce to trochu cviku a hrnec, ve kterém budete moci pohodlně vytvořit vodní vír, do kterého jemně vlijete vyklepnuté vajíčko. Podaří-li se vám trefit se vajíčkem přímo do středu víru, kroužící voda se postará o dokonale kulatý tvar. Ideální je proto vybrat hrnec se silnějším dnem a hlavně větším průměrem.

Související příspěvky: