Jak udělat správný prořez ovocných stromů?

Obsah

Jak udělat správný prořez ovocných stromů?

Jak udělat správný prořez ovocných stromů?

Tipy pro správný prořez ovocných stromů 1 Po řezu ošetřujte čerstvé rány štěpařským voskem, stromovým balzámem nebo latexem. Urychlíte tak jejich hojení. 2 Dodržujte ideální poměr hlavních větví, vzrůstem a plodným obrostem. 3 Při prosvětlování větve tvarujte říznutím nad očkem mířícím do volného prostoru tak, kam nesměřuje jiná větev. 4 Zanedbaný strom omlazujte postupně. Omlaz... More ...

Jaké jsou růstové vlastnosti ovocného stromu?

Jednotlivé ovocné druhy mají různou růstovou charakteristiku. Ovocné druhy se zpravidla štěpí na podnože, které ve velké míře ovlivňují růst stromu.

Jak se štěpí ovocné druhy?

Ovocné druhy se zpravidla štěpí na podnože, které ve velké míře ovlivňují růst stromu. Současným trendem jsou pomalu rostoucí podnože, na nichž je možné prakticky pěstovat stromky v nízkých tvarech, které umožňují všechny pěstitelské zásahy (řez, probírka plodů) včetně sběru ovoce provádět ze země.

Co se týče prořezávání stromů?

Jaro se na zahradě nese i ve znamení prořezávání stromů. Díky prořezu budou mít během sezony dostatek světla, pupeny se dříve rozvinou do květů, lépe se opylují a vy sklidíte více ovoce. Stromy budou také více chráněny před chorobami.

Související příspěvky: