Kdo jsou krokodýli?

Obsah

Kdo jsou krokodýli?

Kdo jsou krokodýli?

Krokodýli (Crocodilia) jsou velmi starý řád plazů, mezi které patří krokodýli, aligátoři (včetně kajmanů) a gaviálové. K roku 2019 rozlišujeme celkem 27 recentních druhů v 9 rodech, ale díky moderní molekulární biologii bude počet druhů pravděpodobně ještě stoupat.

Kde rostou drobní krokodýli?

Drobní krokodýli (hloupí, on je západní Afričan) rostou maximálně na 1,9 metru a bude mít hmotnost až 32 kg (maximálně - 80 kg). Krokodýli jsou zvířata s výrazným sexuálním dimorfismem, muži rostou mnohem rychleji a mnohem větší než ženy.

Kolik kroků váží krokodýl?

Kolik krok váží krokodýl, jaká velikost bude záviset na typu a pohlaví plazů. Moře (je to hřeben) může růst více než sedm metrů, a proto bude vážit přibližně jednu tunu. Drobní krokodýli (hloupí, on je západní Afričan) rostou maximálně na 1,9 metru a bude mít hmotnost až 32 kg (maximálně - 80 kg).

Jaká je rychlost krokodýla na pevné zemi?

Nejvyšší ověřená rychlost krokodýla na pevné zemi však činí 4,35 m/s (15,7 km/h). Při chůzi mají nohy více u těla než ostatní plazi a dosahují rychlosti 2–4 km/h. [30] [32] Jejich pohyb po zemi se spíše podobá pohybu savců než ostatních plazů.

Související příspěvky: