Jaké je poškození těsnění hlavy?

Obsah

Jaké je poškození těsnění hlavy?

Jaké je poškození těsnění hlavy?

Poškození těsnění hlavy je škodlivé vždy a v jakémkoli případě. Pokud voda mizí do válce, je to možná jedna z nejnebezpečnějších alternativ. Je to totiž špatně zjistitelné amatérským okem (když jde voda do oleje, poznáš to celkem snadno tím, že v olejové náplni se bude tvořit hnědá emulze).

Co je funkční hlava motoru?

Funkční hlava motoru je důležitou součástí, bez které se pojízdné auto, které má mít dobrý výkon, rozhodně neobejde. Jak postupovat v případě, kdy nechceme svěřit auto do rukou opravářům servisu?

Jaké jsou opravy spojené s hlavou motoru?

Při jakékoliv opravě spojené s hlavou motoru by mělo dojít k povrchovému očištění a osušení. Ventily bude následně nutné přebrousit nebo zafrézovat, a to obě dosedací plochy. Konečné broušení provádíme pomocí brusné pasty. Pro kompletní výměnu ventilů se rozhodneme v případě, kdy došlo k závadě především na základě namáhání a opotřebovanosti.

Můžeme snížit výkon motoru?

Pokud snížíme odpor sání, výkonu motoru to zajisté kladně pomůže. Přímým sáním umístěným na karburátoru (tzv. hříbek) výkon často vůbec nezvedneme. Jde o sportovní vzhled.

Související příspěvky: