Proč je nutné vyměnit baterie do senzoru?

Obsah

Proč je nutné vyměnit baterie do senzoru?

Proč je nutné vyměnit baterie do senzoru?

Toto řešení se osvědčí, pokud chceme auto používat po delší dobu. Nesmíme ale zapomínat, že do senzoru je zabudována baterie, kterou je po několika letech nutné vyměnit (průměrně 5-7 let). Baterie jsou ovšem umístěny tak, že se nedají vyměnit samotné, proto budeme muset zaplatit za sadu nových senzorů.

Jak funguje senzor TPMS?

Ten komunikuje radiovými vlnami s řídící jednotkou v automobilu. Senzor TPMS měří a zasílá informace o tlaku, teplotě v pneu a stavu baterie senzoru, která zásobuje senzor. V případě problémů (poklesu tlaku v pneumatice) centrální jednotka v automobilu upozorní řidiče.

Kdy byl systém TPMS zaveden?

Od listopadu 2014 byl v Evropě zaveden požadavek používání systémů monitorování tlaku v pneumatikách. Toto řešení mělo zvýšit bezpečnost a zachránit pneumatiku před zničením z důvodu příliš nízkého tlaku. Bohužel, přímý systém TPMS řidiče rozčiluje, především ty, kteří vyměnili auto, a jejich dřívější model nebyl tímto systémem vybaven.

Co znamená přímý systém TPMS?

Toto řešení mělo zvýšit bezpečnost a zachránit pneumatiku před zničením z důvodu příliš nízkého tlaku. Bohužel, přímý systém TPMS řidiče rozčiluje, především ty, kteří vyměnili auto, a jejich dřívější model nebyl tímto systémem vybaven. Typický TPMS senzor se skládá se senzoru tlaku, modulu rádiové komunikace, baterie (která vše napájí) a ventilu.

Související příspěvky: