Jak hodnotit pH v bazénu?

Obsah

Jak hodnotit pH v bazénu?

Jak hodnotit pH v bazénu?

Začněte tím, že si v bazénu změříte hodnotu pH. Vodíkového exponentu, který určuje, zda se kapalina chová jako kyselina nebo zásada. Ideální hodnota by se měla pohybovat v rozmezí 6,8 – 7,6, přičemž zde platí zlatá střední cesta.

Co se týče vody ve vašem bazénu?

Pokud naměříte pH vyšší než 7,6, znamená to, že voda ve vašem bazénu je zásaditá a vy jste objevili příčinu vašich starostí. PH snížíte použitím přípravku pH mínus a brzy se vše vrátí do křišťálově čistého stavu.

Proč je tvrdá voda v bazénu pryč?

A známý volal, že jeho známý má tedy také tvrdou vodu normálně v řadu a napustil bazén a teď tedy je to skoro na kladivo a majzlík, aby dostal ten nános ze stěny pryč. V těchto případech tvrdá voda problém je, protože došlo k vypadení solí z roztoku a my musíme řešit následky.

Co mám dělat s bazénem ze studny?

Setkáváme se často s dotazem „…Víte my normálně napouštíme bazén vždycky ze studny a nikdy se nic nestalo, ale letos jsme si koupili ty vaše výrobky a voda je hnědá…?! Co s tím máme dělat?“, nebo „…Prosím vás, my jsme si pořídili bazén, napustili jej normálně vodou z kohoutku a teď máme najednou stěny celé bílé, ….?“.

Související příspěvky: