Jak se zbavit kyselejšího jogurtu?

Obsah

Jak se zbavit kyselejšího jogurtu?

Jak se zbavit kyselejšího jogurtu?

Čím déle bude fermentace probíhat, tím kyselejší jogurt získáte. Musíte si proto zpočátku vychytat fázi zrání, která chutná právě vám. Využít můžete troubu, sušičku s nastavitelnou teplotou nebo například sous vide elektrický hrnec. Během zrání se sklenicemi nemanipulujte a vůbec nehýbejte.

Jak dlouho necháváte jogurt probublávat?

Těch 5 minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních. Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–95 °C po dobu 5 minut, nebo 80–85 °C po dobu 30 minut.

Jak udělat domácí jogurt?

Jak udělat domácí jogurt 1 Mléko nalijte do hrnce, přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání ho nechte zlehka probublávat asi 5 minut. 2 Nyní je zapotřebí mléko co nejrychleji zchladit, aby měl jogurt správnou strukturu. Do velkého hrnce napusťte ledovou vodu, pokud je to možné, přidejte i led. ... 3 Do mléka teď přidejte vámi vybraný jogurt, nerezovou metličkou ho pečlivě zašlehejte a nalijte do připravených skleniček nebo jiných nádob. ...

Jak dlouho můžete mít jogurt hustý?

Pokud chcete mít jogurt opravdu hustý, můžete přidat ještě 4 lžičky sušeného mléka. 4. Sklenice dobře uzavřete a dejte jogurt zrát. Potřebuje 4–8 hodin ideálně při teplotě kolem 45 °C. V těchto podmínkách se bakteriím mléčného kvašení daří nejlépe. Čím déle bude fermentace probíhat, tím kyselejší jogurt získáte.

Související příspěvky: