Jak zamrazit jahody?

Obsah

Jak zamrazit jahody?

Jak zamrazit jahody?

1. Pokud chcete mít i mimo sezonu jahody do bublanin, koláčů, knedlíků i do koktejlů, je nejlepší zamrazit celé plody. Při následném rozmrazování z nich totiž nevyteče tolik šťávy. Pokud je to možné, vyberte si neotlučené pevné plody. Stopku odkrojte, jahody dejte do plastového sítka a jemně je omyjte studenou vodou.

Jak uložit jahody do mrazáku?

Způsobů, jak je uložit do mrazáku, máte hned několik. 1. Pokud chcete mít i mimo sezonu jahody do bublanin, koláčů, knedlíků i do koktejlů, je nejlepší zamrazit celé plody. Při následném rozmrazování z nich totiž nevyteče tolik šťávy. Pokud je to možné, vyberte si neotlučené pevné plody.

Jaké jsou obaly na jahody?

Pokud nechcete mrazit celé plody nebo máte jahody, které nejsou už tolik pevné, můžete je rozmačkat, zasypat cukrem, promíchat a dát zmrazit v krabičkách ve velikosti dle vaší potřeby. Po rozmrazení je servírujte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou jako dezert. Nezapomeňte si jednotlivé obaly s ovocem před vložením do mrazničky popsat.

Jak odkrojit jahody?

Stopku odkrojte, jahody dejte do plastového sítka a jemně je omyjte studenou vodou. Nechte dobře okapat, rozložte na tác nebo plech na pečení a počkejte, až oschnou. Pokud byste je nechali mokré, přimrzly by k sobě a nebylo by pak snadné je oddělit.

Související příspěvky: