Jaké jsou CRP diagnostické testy?

Obsah

Jaké jsou CRP diagnostické testy?

Jaké jsou CRP diagnostické testy?

Existují také CRP diagnostické testy pro domácí použití. Jejich spolehlivost je různá a dají se pořídit v lékárně. Měření hladiny CRP se provádí z krve, odebrané buď ze žíly, nebo z kapiláry (kapičková metoda). Rizika spojená s těmito metodami jsou velmi malá, protože tyto zákroky se provádí rutinně a lékaři a sestry je většinou dokonale ovládají.

Jaké jsou hodnoty CRP?

Jaké jsou hodnoty CRP? 1 hodnoty do 5,0 mg/litr jsou považovány za normální 2 hodnoty v rozmezí od 5 do 30 mg/litr signalizují spíše virovou infekci 3 hodnoty nad 30 mg/litr jsou s největší pravděpodobností bakteriální infekce

Co znamená pozitivní výsledek testu na CRP?

Pozitivní výsledek testu na CRP znamená, že ve vašem těle probíhá zánět. To může mít řadu různých příčin, mimo jiné například: infekční virové nebo bakteriální onemocnění, zánětlivá autoimunitní onemocnění střev, infarkt myokardu, rakovina, lupus, pneumokokový zápal plic, revmatoidní artritida, tuberkulóza, revmatická horečka, apod.

Co je Hs-CRP test?

Existuje také takzvaný hs-CRP test (stanovení hladinyC-reaktivního proteinu s vysokou citlivostí), který se používá pro stanovení rizika srdečních onemocnění u pacientů. Řada lékařů považuje vysokou hladinu CRP v krvi za stav, kdy pro daného pacienta existuje zvýšené riziko vzniku srdečního onemocnění.

Související příspěvky: