Jak se dělit elektrické sporáky?

Obsah

Jak se dělit elektrické sporáky?

Jak se dělit elektrické sporáky?

Podle typu varné desky můžete elektrické sporáky dál dělit do třech užších kategorií: 1 Litinové elektrické sporáky – jsou nejlevnějšími varianty elektrických sporáků. Jde o jeho nejstarší typ a má nejvyšší... 2 Sklokeramické elektrické sporáky – v dnešní době nejrozšířenější typ elektrických sporáků. Sklokeramická varná deska má... 3 Elektrické sporáky s indukční varnou des... More ...

Co je elektrický sporák na vaření?

elektrický sporák – obě jeho části jsou na elektřinu, přičemž si můžete vybrat mezi litinovou plotnou (deskou) na vaření, sklokeramickou, anebo indukční varnou deskou. kombinovaný sporák – jeho název napovídá, že v sobě kombinuje plynovou varnou desku a elektrickou troubu na pečení. Jde o nejoblíbenější typ.

Jaký je počet zón elektrického sporáku?

Elektrické sporáky mohou mít 3 až 5 varných zón. Elektrické sporáky ve standardní velikosti 50–60 cm mají obvykle 4 ohřevné zóny, ale nezřídka se setkáte také se 3 či 5. Počet těchto zón vybírejte s ohledem na počet členů v domácnosti a množství jídla, které připravujete běžně najednou.

Co jsou sklokeramické elektrické sporáky?

Sklokeramické elektrické sporáky – v dnešní době nejrozšířenější typ elektrických sporáků. Sklokeramická varná deska má menší teplotní ztráty jako litinová a představuje zlatou střednou cestu mezi zmíněnou litinovou a indukční varnou deskou.

Související příspěvky: