Jak se jí ovoce s drsnou slupkou?

Obsah

Jak se jí ovoce s drsnou slupkou?

Jak se jí ovoce s drsnou slupkou?

Liči: Jak se jí ovoce s drsnou slupkou? Další asijskou rostlinou, která si u nás získává stále více fanoušků, je z Číny pocházející liči. Jeho plody jsou oválné a kulaté, dlouhé až pět centimetrů. Samotný strom měří až deset metrů. Pěstuje se v tropickém a v subtropickém pásu.

Jak otevřít exotické ovoce?

Jak toto exotické ovoce otevřít? Na jeho povrchu najděte s pomocí nože měkké místo, kam zakrojíte. Celý plod následně otevřete. Vevnitř najdete semena obalená dužinou, která je jedlou částí durianu. Ovoce je energeticky velmi hodnotné, a to především díky velkému zastoupení cukru.

Co se děje v exotickém ovoci?

Seznamte se s kaki, durianem, liči a chlebovníkem, kterému se říká také jackfruit. Ne každý se totiž v exotickém ovoci vyzná. Seznámíme vás s oblíbenými druhy a už je jen na vás vybrat si svoji novou oblíbenou pochoutku. Až z Japonska přichází kaki, ovoce, připomínající křížence mezi rajčetem a mandarinkou.

Proč se v exotickém ovoci vyznáte?

Ne každý se totiž v exotickém ovoci vyzná. Seznámíme vás s oblíbenými druhy a už je jen na vás vybrat si svoji novou oblíbenou pochoutku. Až z Japonska přichází kaki, ovoce, připomínající křížence mezi rajčetem a mandarinkou. Oficiální název tohoto stromu zní tomel japonský.

Související příspěvky: