Může vám vitamin C pomoci vstřebávat železo?

Obsah

Může vám vitamin C pomoci vstřebávat železo?

Může vám vitamin C pomoci vstřebávat železo?

Vitamin C může pomoci vašemu tělu vstřebávat železo lépe , takže pokud vám doporučil lékař budete mít navíc železo, měli byste vzít si vitamin C ve stejnou dobu, bez ohledu na to, co během dne, ke kterému dochází. Vitamin D je „sluneční vitamin“, podává mnoho rolí v těle.

Kdo je nejlepším zdrojem vitamínu D?

Krevety patří mezi nejoblíbenější plody moře. Na rozdíl od většiny mořských plodů, jsou ústřice nejen velmi bohatým zdrojem vitamínu D, ale současně obsahují i velmi málo tuků. V jedné 100 g porci ústřic najdeme 152 IU vitamínu D, což je 38% denní doporučené dávky ( 19 ).

Kdo je chudý na vitamín D?

A samozřejmě je naše strava chudá na potraviny s vitamínem D, protože ryby a mořské plody, které ho obsahují nejvíc, prakticky nejíme. Denní doporučená dávka vitamínu D činí 400 mezinárodních jednotek (IU). Toto množství bychom měli přijímat v potravě.

Jak je vitamín D bohatý na vitamín D?

Mezi další potraviny bohaté na vitamín D patří i sardinky. V jedné 100 g porci sardinek najdeme 272 IU vitamínu D, což je 68 denní doporučené dávky ( 10 ). I ostatní tučné ryby jsou bohatým zdrojem vitamínu D. Například v jedné 100 g porci platýse najdeme 600 IU vitamínu D a ve stejném množství makrely pak 360 IU vitamínu D ( 11, 12 ).

Související příspěvky: