Kde najdete vitamín D v cereáliích?

Obsah

Kde najdete vitamín D v cereáliích?

Kde najdete vitamín D v cereáliích?

Pokud potřebujete vitamín D, najdete jej v obohacených cereáliích, které můžete zkombinovat i s o déčko obohaceným mlékem. Hovězí játra. I když se spousta lidí játrům vyhýbá, jsou vynikající zásobárnou vitamínu D i jiných živin, jako jsou vitamín A, železo nebo bílkoviny.

Kdo je nejlepším zdrojem vitamínu D?

Krevety patří mezi nejoblíbenější plody moře. Na rozdíl od většiny mořských plodů, jsou ústřice nejen velmi bohatým zdrojem vitamínu D, ale současně obsahují i velmi málo tuků. V jedné 100 g porci ústřic najdeme 152 IU vitamínu D, což je 38% denní doporučené dávky ( 19 ).

Kdo je chudý na vitamín D?

A samozřejmě je naše strava chudá na potraviny s vitamínem D, protože ryby a mořské plody, které ho obsahují nejvíc, prakticky nejíme. Denní doporučená dávka vitamínu D činí 400 mezinárodních jednotek (IU). Toto množství bychom měli přijímat v potravě.

Jak je vitamín D bohatý na vitamín D?

Mezi další potraviny bohaté na vitamín D patří i sardinky. V jedné 100 g porci sardinek najdeme 272 IU vitamínu D, což je 68 denní doporučené dávky ( 10 ). I ostatní tučné ryby jsou bohatým zdrojem vitamínu D. Například v jedné 100 g porci platýse najdeme 600 IU vitamínu D a ve stejném množství makrely pak 360 IU vitamínu D ( 11, 12 ).

Související příspěvky: