Jak použít kyselinu salicylovou do emulze?

Obsah

Jak použít kyselinu salicylovou do emulze?

Jak použít kyselinu salicylovou do emulze?

Kyselinu salicylovou může být velmi složité přidat do formulace emulze. Jednou z možností je neutralizovat kyselinu do salicylátu sodného reakcí s hydrogenuhličitanem sodným. Nechejte ve vodě zvětrat, až je reakce kompletní, sůl je stejně účinná jako kyselina, ale má méně problémů s rozpustností.

Jak použít kyselinu salicylovou v krémech proti akné?

Tato přísada se používá v krémech zejména pro pokožku, kteráje náchylná na tvorbu akné,. Často se používá v šamponech proti lupům. Kyselinu salicylovou může být velmi složité přidat do formulace emulze.

Co je kyselina salicylová?

Shrňme si to 1 Kyselina salicylová je chemicky podobná aspirinu. Podobně jako aspirin, kyselina salicylová může odstranit zarudnutí a... 2 Zda kyselina salicylová úspěšně pracuje na pokožce je závislé na koncentraci a pH produktu. Exfoliační produkty, které... 3 Každý, kdo používá kyselinu salicylovou musí mít jistotu, aby ji používá v souladu s návodem k použití. Někteří lidé... More ...

Jak aplikovat kyselinu salicylovou ve mandlovém oleji?

Kyselina salicylová je ve mandlovém oleji a jelikož je nezbytné aplikovat kyselinu salicylovou ve formě roztoku, tedy rozpuštěnou, je potřeba přidat pomocnou látku, která umožní její úplné rozpuštění. Takovou je ricinový olej, kterým se z části (30–40 g) nahradí předepsaný olej mandlový.

Související příspěvky: