Proč dieselové motory nevzniknou?

Obsah

Proč dieselové motory nevzniknou?

Proč dieselové motory nevzniknou?

Lepší dieselové motory už nejspíše nevzniknou. Tyto si ještě můžete koupit Doba vznětovým motorům vůbec nepřeje a automobilky se od tohoto kdysi upřednostňovaného konceptu pohonu odklánějí jedna po druhé. Na vině jsou samozřejmě emisní limity, které likvidují jeden skvělý motor za druhým.

Co se děje s naftovými motory?

Nissan v létě oznámil, že končí s naftovými motory a stejným směrem se chce vydat také alianční partner Renault. Přitom francouzské vznětové motory dCi jsou mimořádně povedené a ještě donedávna se jich v zemi galského kohouta prodávalo na 80 % ročně! Emise jsou ale stále striktnější a vývoj naftového dražší.

Proč jsou vznětové motory DCI povedené?

Přitom francouzské vznětové motory dCi jsou mimořádně povedené a ještě donedávna se jich v zemi galského kohouta prodávalo na 80 % ročně! Emise jsou ale stále striktnější a vývoj naftového dražší. Renault tedy „hodil“ zpátečku a od vznětových motorů ustupuje, zejména pak v segmentech menších městských aut.

Jaký je výkon motoru 4,2 TDI?

Vynikající motor 4,2 TDI nahradilo motorem 4,0 V8 TDI se dvěma turbodmychadly, 48voltovým eklektickým systémem a 7kW elektrickým kompresorem a autaři jásali. Bohužel ne nadlouho. Tento motor, který se montoval do Audi SQ7 a také do Bentley Bentayga, byl před nedávnem stažen z nabídky, protože nevyhovuje emisním normám.

Související příspěvky: