Jak vybrat správnou obroučku brýlí?

Obsah

Jak vybrat správnou obroučku brýlí?

Jak vybrat správnou obroučku brýlí?

602 332 395 [email protected] 7 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI VÝBĚRU BRÝLÍ Nosit brýle už dávno není ostuda, naopak, i ti, kteří je nepotřebují, si je pořizují. Brýle se zkrátka staly módním doplňkem, který se hodí do práce, do společnosti i na volný čas. Jak si ale ty správné trendy obroučky vybrat?

Jaké jsou brýle pro volný čas?

Jiný vzhled brýlí je vhodný pro pracovní a studijní aktivity, jiné brýle na sport a volný čas. U brýlí do práce půjde většinou o image, bývají proto konzervativnější. U brýlí na sport zase více záleží na materiálu a odolnosti proti nárazům. Jako brýle pro volný čas je možné zvolit i odvážnější módní výstřelek, obruby nejrůznějších tvarů a designu.

Jaké jsou brýle pro celodenní nošení?

Ať už máte předepsané brýle pro celodenní nošení nebo jen brýle na čtení, neměly by na čočkách chybět povrchové úpravy – tvrzení a antireflex.

Jaké jsou brýle na nose?

• Brýle by neměly být širší než jsou lícní kosti • Oko by mělo být umístěno relativně na středu očnice • Obruba by měla sedět maximálně v úrovni obočí, nejlépe o trochu níže. Výšu posazení brýlí na nose si můžete přizpůsobit pomocí roztažení a nebo stažení nosníků na brýlích, které jsou k tomu uzpůsobené.

Související příspěvky: