Co je stříhání hortenzie?

Obsah

Co je stříhání hortenzie?

Co je stříhání hortenzie?

Stříhání hortenzie 1 Stříhání hortenzie na jaře. Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0 2 Řez hortenzie latnaté. Hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) má vzpřímený kmen. Snadno ji rozpoznáte i podle květních... 3 Hortenzie velkolistá a její řez. Hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla) je jednou z nejoblíbenějších okrasných... 4 Hortenzie stromečkovitá a její řez. More ...

Jak se množí hortenzie?

Hortenzie se množí řízkováním, většinou v březnu až dubnu – ideální teplota k množení je 15 až 18 stupňů Celsia. Řízky z nekvetoucích mladých kořenových výhonů zasaďte do směsi z rašeliny a písku v poměru 1:1, zakoření přibližně za tři týdny.

Jak se přesazují mladé hortenzie?

Přesazování: Záleží na stáří rostlin. Mladé hortenzie přesazujte klidně i dvakrát za rok do středně velkých nádob se směsí zeminy, rašeliny, listovky a písku. Jakmile se rozrostou, přesaďte je do větších květináčů. Zaštípněte je asi za čtvrtým až pátým listem, a to nejpozději v květnu až červnu.

Co jsou hortenzie?

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

Související příspěvky: