Kde se mrkev podává?

Obsah

Kde se mrkev podává?

Kde se mrkev podává?

Dušená mrkev se nejčastěji podává s vepřovým masem a vařenými bramborami, můžete si ji ale vychutnat třeba s volským okem nebo i samotnou. Na rozdíl od ostatní zeleniny mrkev tepelnou úpravou neztrácí na kvalitě - zdraví prospěšné látky lidské tělo naopak lépe vstřebá.

Jak pěstovat mrkev?

Pěstujte mrkev, znát vlastnosti péče o plodiny, vč. zalévání není obtížné. Tato zelenina potřebuje dostatek vlhkosti, zároveň je pro ni nebezpečné navlhčení půdy. Z tohoto důvodu začínající zahradníci často dělají chyby a mrkev neroste velké a krásné. Po pochopení vlastností zavlažování se můžete spolehnout na získání kvalitních kořenových plodin.

Jak připravit dušenou mrkev?

Dušená mrkev - recept: Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka.

Jak dlouho se mrkev zalévá?

Ihned po klíčení se mrkev obvykle zalévá každých 4-5 dnů a na písčitých a písčitě písčitých půdách - po 2-3 dnech. Je třeba zavlažování rovnoměrné a objem potřebné vody je takový, že půda je zvlhčena o 15–20 cm (přibližně 25 litrů na metr čtvereční).

Související příspěvky: