Krávy vypouštějí do vzduchu skleníkové plyny?

Obsah

Krávy vypouštějí do vzduchu skleníkové plyny?

Krávy vypouštějí do vzduchu skleníkové plyny?

Krávy totiž vypouštějí do vzduchu taky skleníkové plyny. Na celém světě přitom zemědělci chovají přibližně miliardu skotu, který pak skončí na talířích. Jedním 200 gramovým hovězím steakem k obědu zatížíte ovzduší asi 15 kilogramy oxidu uhličitého.

Proč jsou krávy nebezpečnější?

Krávy jsou pro Zemi nebezpečnější než všechna auta na světě. Doprava má na svědomí asi čtrnáct procent emisí skleníkových plynů, zato produkce hovězího až o několik procent navíc. Kromě toho jde o metan, který má na změny klimatu mnohem větší vliv než oxid uhličitý ze spalovacích motorů.

Proč jsou krávy nevinnými krávami?

Krávy během procesu vyprodukují množství skleníkových plynů a spotřebují mnohem více kalorií, než jejich maso vydá, tudíž mnohem více lesů bude vykáceno kvůli pěstování krmiva, než kdyby sóju hned jedli lidé. Jednotlivci ale i státy už na hrozbu skrytou mezi na pohled nevinnými krávami reagují.

Které jsou nejúčinnější skleníkové plyny?

Za nejúčinnější antropogenní skleníkové plyny jsou pokládány: 1 vodní pára 2 oxid uhličitý 3 methan 4 ozon 5 oxid dusný 6 částečně a zcela fluorované uhlovodíky ( HFC a PFC) 7 fluorid sírový 8 tvrdé ( CFC) a měkké freony ( HCFC ), 9 halony 10 řada dalších plynů (např. SF 5 CF 3, NF 3, CF 3 I). More ...

Související příspěvky: