Jaké jsou vlastnosti sekačky?

Obsah

Jaké jsou vlastnosti sekačky?

Jaké jsou vlastnosti sekačky?

U sekačky je při tom od prvního nastartování požadován okamžitě maximální výkon. Zároveň se od něho vyžadují malé rozměry, nízká hmotnost, nízké vibrace a vysoká spolehlivost. Aby bylo možné všechny tyto vlastnosti naplnit, je jasné, že se současnými technologiemi se nelze vyhnout určitým kompromisům.

Jaké jsou bezpečnostní sekačky?

Moderní sekačky jsou sice zpravidla vybaveny bezpečnostním klínkem, kterým je hřídel a unašeč pevně spojen a při nárazu dojde k jeho ustřižení, na tuto ochranu však nelze vždy dostatečně spoléhat.

Proč se sekačky se spalovacím motorem?

Sekačky se spalovacím motorem jsou relativně složitý stroj, citlivý na správně seřízení, údržbu a zacházení. Špatně seřízený motor jde špatně nastartovat, má slabý výkon, nejde do otáček. Špatná a zanedbaná údržba zpravidla vede k nenávratnému poškození stroje.

Jaké je ovládání benzínových sekaček?

U benzínových sekaček je často ovládání některých funkcí prováděno pomocí pák na madle, které k přenosu síly využívají ocelová lanka v bowdenu. Je to relativně levné, spolehlivé a lehké řešení, jak sekačku ovládat. Udržované lanko svou funkci spolehlivě plní řadu let, k jeho přetržení ovšem čas od času může dojít.

Související příspěvky: