Co jsou oxaláty v moči?

Obsah

Co jsou oxaláty v moči?

Co jsou oxaláty v moči?

Oxaláty v moči jsou oxalát vápenatý nebo amonný, tj. Soli organické kyseliny šťavelové patřící do třídy dikarboxylových kyselin. Tyto soli jsou přítomny mezi více než jednou a půlsto chemickými látkami, které tvoří složení moči.

Proč vznikají oxaláty v moči?

Symptomy oxalurie jsou stejné: pollakiurie a polyurie, zvýšená únava a bolestivé pocity v dolní břišní dutině. Kromě toho, oxalátů v moči v průběhu těhotenství může vzniknout z touhy „nasycení“ Tělo vitamíny (pro použití v těle matky), a nadměrné konzumace zeleniny a ovoce bohaté na kyselinu šťavelovou.

Jak se projevují oxaláty v moči během těhotenství?

A jestliže oxaláty v moči během těhotenství překračují normu, mohou se vyskytnout stejné problémy s ledvinami, stejně jako vznikající nebo zhoršené zánětlivé onemocnění močových cest. Symptomy oxalurie jsou stejné: pollakiurie a polyurie, zvýšená únava a bolestivé pocity v dolní břišní dutině.

Co může být spojeno s oxaláty v moči kojence?

Oxaláty v moči kojence může být spojena s patologií, jako jsou poruchy v absorpce (vstřebávání) v tenkém střevě, poruchy absorpce žlučových kyselin z trávicího traktu, vrozené krátké tenkého střeva, nebo jeho částečným neprůchodností.

Související příspěvky: