Kdo je basketbalová federace?

Obsah

Kdo je basketbalová federace?

Kdo je basketbalová federace?

Název. Česká basketbalová federace. Web. www.cbf.cz. Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky basketbalového koše a zabránit protihráčům, aby body získali.

Jak organizovat obranu v basketbalu?

V basketbalu existuje několik různých možností pro organizování obrany. Nejpopulárnější z nich je osobní obrana. Při ní každý bránící hráč se stará o jednoho soupeře. Obyčejně se soupeři rozebírají podle pozice. Takže pivota hlídá pivot, těžkého útočníka pak těžký útočník atd.

Kde se nachází Basketbal v České republice?

Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Basketbal v České republice Basketbal v České republice Česká republika Česká basketbalová federace • Basketbali ... Soutěže Národní basketbalová liga • 1. liga • 2. ... Československo Československá basketbalová federace (do ...

Jaké jsou pravidla basketbalu?

Pravidla basketbalu jsou nejčastěji se měnící, což souvisí s jeho vývojem a se snahou zatraktivnit ho pro širokou veřejnost. 1. pravidlo - hra Basketbal hrají dvě družstva, každé s pěti hráči. Úlohou každého družstva je vhodit míč do soupeřova koše a soupeři zabránit, aby získal míč nebo dosáhl koše.

Související příspěvky: