Jak se stát finančním poradcem?

Obsah

Jak se stát finančním poradcem?

Jak se stát finančním poradcem?

Jak se stát finančním poradcem? Lidé strašně neradi slyší, že finančním poradce je velice jednoduché se stát. Bylo by určitě skvělé, kdyby byli poradci vždy stoprocentně důvěryhodní, ověření a maximálně vzdělaní. Ne vždy to tak je. Finančním poradcem se může stát kdokoliv, kdo má živnostenský list a nabízí svoje poradenské služby.

Co je finanční poradce?

Co to je finanční poradce? Pojem „finanční poradce“ předně nemá žádnou právní váhu, neexistuje pro něj žádná právní norma. Podobně je tomu například u daňového poradce. Ve skutečnosti se tedy jedná o živnostníka, který pomáhá lidem s hospodařením s jejich penězi. A samozřejmě si za to bere odměnu.

Kdo je finančním poradcem v České republice?

V České republice se ne nadarmo říká, že finančním poradcem je dnes každý, že ho najdeme na každém rohu a je lehké se jím stát. Není divu, je to totiž nejrozšířenější povolání u nás. Existují navíc velké společnosti, někdy i na mezinárodní úrovni, které finanční poradce hledají.

Kdo může být finančním poradcem?

Finančním poradcem se s trochou nadsázky může stát každý. O získání živnosti jsme napsali už dost. Finanční poradce může mít jako obory podnikání „poradenské služby“. Očekává se od něj, že rozumí penězům obecně. Dokáže svým klientům poradit co nejlépe a to tak, aby co nejvíce ušetřili. Pomůže jim s povinným ručením a s dalšími důležitými dokumenty.

Související příspěvky: