K čemu patří kapradiny?

Obsah

K čemu patří kapradiny?

K čemu patří kapradiny?

Kapradiny (Polypodiophyta) patří do oddělení výtrusných cévnatých rostlin čili kapraďorostů (Pteridophyta). S jejich zástupci se setkáme po celém světě, nejčastěji ve formě bylin, výjimkou ale nejsou ani stromové formy. Kapradiny jsou vývojově velmi staré a jejich podobnost s mnoha zástupci pravěké flory je velká.

Kdo jsou kapradiny?

Kapradiny Kapradiny Kapraď samec ( Dryopteris filix-mas) Kapraď samec ( Dryopteris filix-mas) Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace Říše rostliny ( Plantae) Podříše cévnaté rostliny ( Tracheobionta) 8 more rows ...

Jak pěstovat kapradiny ve stínu?

Pěstování ve stínu Kapradiny jsou velmi dekorativní a zaujmou na první pohled. Aby se jim dařilo, musíme respektovat některé zvláštnosti v pěstování, které jsou pro všechny kapradiny typické. Je to především zvýšený nárok na vlhkost, a to jak půdy, tak i vzduchu, a polostinné stanoviště.

Jaké jsou druhy kapraďorostů?

Kapradiny (Polypodiophyta sensu stricto) jsou oddělení výtrusných cévnatých rostlin, čili kapraďorostů (Pteridophyta), jehož zástupci jsou hojně rozšířeni po celé Zemi. Současné druhy jsou z velké většiny byliny, ale v některých tropických oblastech rostou i stromovité druhy.

Související příspěvky: