Jak dlouho péct kaštany?

Obsah

Jak dlouho péct kaštany?

Jak dlouho péct kaštany?

Jak dlouho péct kaštany? Troubu si předem rozpalte na 200–210 °C, nařezané kaštany rozložte na suchý plech křížkem nahoru a vložte je do vyhřáté trouby. Pečte je asi 15–25 minut podle velikosti. Občas je promíchejte vařečkou.

Co jsou pečené kaštany?

Hodí se pro přípravu různých krémů, koláčů, zákusků, ale i jako nádivka či příloha k masu. Asi nejznámější jsou ale ty pečené, které se dají jen tak ujídat při popíjení svařáku. Proto pro vás máme pár praktických rad a tipů, jak jedlé kaštany připravit doma v troubě tak, aby chutnaly skvěle.

Jak poznáte hotové kaštany?

Hotové kaštany poznáte tak, že slupka začne tmavnout, pukat, naříznuté okraje se budou kroutit, objeví se nažloutlá dužina. Pozor ale, abyste kaštany nepřipálili. Slupka musí mít tmavě hnědou barvu, ale nesmí být černá, jen tmavě hnědá. Pečené kaštany nejlépe chutnají co nejteplejší. Loupejte je proto co nejdříve po tom, jak je vyndáte z trouby.

Jak připravit kaštany doma v troubě?

Proto pro vás máme pár praktických rad a tipů, jak jedlé kaštany připravit doma v troubě tak, aby chutnaly skvěle. V obchodě věnujte výběru kaštanů dostatečný čas a každý vezměte do ruky.

Související příspěvky: