Kdy vysazovat maliník?

Obsah

Kdy vysazovat maliník?

Kdy vysazovat maliník?

To je po zvolení správného druhu druhá základní otázka. Maliny je nejvhodnější vysazovat od února do května, nebo od října do listopadu. Podzimní výsadba je výhodnější, protože maliník brzy z jara raší, což není pro výsadbu žádané.

Co je výsadba Malin?

Výsadba malin nevyžaduje nic speciálního. Jen vyhnojenou půdu, poměrně malou výsadbovou jámu a samozřejmě vodu. Maliny snesou hodně živin, takže výsadba do zeminy vyhnojené organickým hnojivem, jim přijde k duhu. Výsadbovou jámu udělejte jen o kousek větší, než je kontejner, ve kterém jste sazenice pořídili.

Jak zalévat maliny na zahradě?

Maliník má rád vlhko, ale ne přemokřeno, v přílišném vlhku může začít hnít. Obecně u víceletých rostlin, bohatě postačí vláha z dešťů. Pokud je ovšem dlouhou dobu velké sucho, bude potřeba maliny zalévat tak, jako ostatní běžné vytrvalé rostliny a keře na zahradě.

Jak správně zasadit maliny?

Jak správně zasadit maliny 1 Místo, kde budete sázek maliny, zbavte plevele. 2 Půdu zryjte do hloubky a zapracujte do ní kompost. 3 Připravte jámu přibližně 50 cm hlubokou, minimálně 30 cm širokou. 4 Rostlinu před zasazením zakraťte tak, aby měla 2-3 pupeny nad sebou. 5 Nasypte 50-70 litrů zahradnického substrátu do jámy a vsaďte do něj keř maliníku tak, aby kořínky byly přibližně... More ...

Související příspěvky: