Jaké jsou čističe pro palivové soustavy?

Obsah

Jaké jsou čističe pro palivové soustavy?

Jaké jsou čističe pro palivové soustavy?

Speciální čističe fungují také jako odlučovače vody, která může způsobovat nepříjemné poruchy především v zimním období u palivových soustav s karburátorem. sítové – předřadné čističe na sacím potrubí, v membránovém dopravním čerpadle, v plnícím hrdle nádrže apod.,

Jak se zabránit přelévání paliva v nádrži?

Větší nádrže jsou rozděleny přepážkami s otvory u dna nádrže na několik menších částí, aby se zabránilo nadměrnému přelévání a shlukování paliva při jízdě v prudkém stoupání, klesání, při rychlém projíždění zatáček, intenzivním brzdění, akceleraci apod. Jinak by byl přisáván do paliva vzduch, zejména při nižší hladině paliva v nádrži.

Jak zajistit zásobování paliva?

Funkce - zajistit zásobování palivem pro systémy přípravy zápalné směsi (karburátorem nebo vstřikováním paliva) za těchto podmínek: přebytečné palivo vracet zpět do nádrže, zabraňovat unikání palivových par. U nejjednodušších systémů je doprava paliva zajištěna samospádem (např. některé motocykly, jednoosé malotraktory apod.). (Obr. 1)

K čemu se používají palivové páry?

U novějších moderních palivových soustav již víčka nádrž hermeticky uzavírají. Na propojení nádrže s okolní atmosférou se používá složitější a mnohem dokonalejší systém odvzdušňovacích a zavzdušňovacích ventilů. Palivové páry se zachycují v nádobce s aktivním uhlím – obr. 7. Spojuje jednotlivé části palivové soustavy.

Související příspěvky: