Jak přihnojovat rostliny?

Obsah

Jak přihnojovat rostliny?

Jak přihnojovat rostliny?

Přihnojování rostlin by se mělo stát samozřejmou a pravidelnou procedurou. Některé rostliny trpí nedostatkem minerálů a prvků, proto se dobře kontrolujte pravidelné přihnojení. V zemině se nachází minerální a organické prvky, důležité pro růst rostliny, které tyto elementy ze zeminy čerpají.

Co je dobrá tekutá hnojiva pro akvaristy?

Dobrá tekutá hnojiva pak postačí pro nenáročné a středně náročné rostliny, ty budou zdravé, slušně vybarvené. Pro snadnější dávkování jsou vhodná pro začínající akvaristy, některá se dávkují týdně (což samozřejmě neznamená, že je nelze dávkovat denně, což určitě doporučuji).

Co jsou nejlepší hnojiva pro akvárium?

Kvalitní hnojiva většinou mají vychytanější dávkování pro více typů akvárií a zároveň se dávkují denně před rozsvícením akvária. Což rostliny ocení, především ty náročnější. Tohle jsou v podstatě nejdůležitější základní informace o hnojení, které zajistí zdravé rostlinné akvárium bez řas. Že je potřeba hnojit s rozmyslem tedy již víme.

Jaké jsou hnojiva pro aquascapery?

Dávkování musí zvládnout akvarista začátečník, zároveň je potřeba mít prvky jednotlivě pro aquascapery a "holanďany". Do této kategorie jsem zařadil hnojiva značek ADA, AquaGrower, AquaRebell, Tropica, Seachem, MasterLine. Dobrá tekutá hnojiva pak postačí pro nenáročné a středně náročné rostliny, ty budou zdravé, slušně vybarvené.

Související příspěvky: