Jak se vyrábí zelený čaj?

Obsah

Jak se vyrábí zelený čaj?

Jak se vyrábí zelený čaj?

Zelený čaj se, stejně jako čaj černý, vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.

Jaké jsou účinky zeleného čaje na vlasy?

Zelený čaj na vlasy – antioxidanty obsažené v zeleném čaji mají také blahodárné účinky na vlasy a na pokožku hlavy. Několik vědeckých studií prokázalo, že antioxidant Epigallocatechin gallát, známý pod zkratkou EGCG, podporuje růst vlasů.

Co je zelený čaj na osvěžení?

Zelený čaj na osvěžení – zelený čaj obsahuje kofein, v čaji známý jako tein. Na rozdíl od kofeinu, který je obsažen v kávě, působí tein mírně a dlouhodobě. Zelený čaj vás povzbudí, zlepší vám náladu a dodá energii.

Který je zelený čaj?

Zelený čaj obsahuje i kofein důležitý pro látkovou výměnu, flavonoidy pro ochranu buněk a řadu životně důležitých vitaminů, minerálů a stopových prvků. Zelený čaj si můžete dopřávat v podobě osvěžujícího nápoje nebo si z něho vyrobit domácí kosmetické přípravky. Účinky jsou prokazatelné a ještě ušetříte!

Související příspěvky: