Kdy použít barvivo vlasů?

Obsah

Kdy použít barvivo vlasů?

Kdy použít barvivo vlasů?

Při správném postupu by barvivo nemělo být jedovaté, nemělo by dráždit pokožku, vyvolávat alergii a porušovat stavbu vlasu. Barvivo by mělo vlasům dodat přirozený vzhled, odstín a lesk. Barvivo by mělo být stálé na slunečním světle a neblednout. Barvivo nesmí narušit přirozený vzhled vlasů a zatěžovat jej.

Jak se používalo barvení vlasů?

Historie barvení vlasů sahá do antiky. Už v antickém Římě znali stovky metod jak pomocí přírodních látek změnit barvu vlasů. Všechny barvy na vlasy sloužily k ztmavování vlasů. To, že k barvení vlasů docházelo už ve starověku, potvrzují nálezy z Egypta - byla objevena více než 5000 let stará mumie se zbytky barvy na vlasech.

Jak vybrat barvu na vlasy?

Jak vybrat barvu na vlasy 1 Smývatelné barvy na vlasy. Smývatelná barva na vlasy může mít podobu šamponu, pěny či spreje. Pozitivem je možnost... 2 Permanentní barvy na vlasy. Nesmývatelná barva na vlasy má dlouhotrvající efekt a po čase ztrácí na intenzitě. Můžete ji... 3 Odstín. Pokud jde o klasické barvy na vlasy, spojené s řadou chemických účinných látek, je paleta barev... More ...

Jaká byla První syntetická barva na vlasy?

Po roce 1900 byla vynalezena první chemická barva na vlasy, která využívala účinky peroxidu a amoniaku. První syntetickou barvu na vlasy vytvořil roce 1907 Eugen Schueller, zakladatel L'Oreal. V tom samém roce uvedl na trh barvu Dream blond a éra peroxidových hereckých hvězd mohla začít.

Související příspěvky: