Jaká je tvrdá voda?

Obsah

Jaká je tvrdá voda?

Jaká je tvrdá voda?

Tvrdá voda je charakteristická vysokým obsahem minerálů a zejména pak vápníku a hořčíku. Tyto složky se do vody dostávají tím, jak voda stéká po skalách nebo protéká půdou. Čistá voda má pH přibližně 7, tvrdá voda je alkalická s pH vyšším než 8,5.

Co je tvrdá voda na vlasech?

Tvrdá voda navíc vyplachuje z vašich vlasů rychleji barvu či výživu, kterou používáte pro jejich zdraví. Tento typ vody neškodí jen vlasům, ale i pokožce na hlavě, která má tendenci se vysušovat a šupinatět .

Co je tvrdá voda pro vaše vlasy?

Tvrdá voda vlasy dehydratuje a otevírá vlasové šupinky. Proto vlasům dopřejte kvalitní hydratační šampon a kondicionér, který vlas zacelí a ochrání. Pozor, i nadbytečná chemie může vlasy vysušovat a ochraňovat, proto volte přírodní přípravky. Tip pro krásnovlásky: Tvrdou vodou trpí i vaše pokožka.

Proč je měkká voda vhodná pro vlasy?

Měkká voda je pro pokožku příjemná, ale způsobuje, že vlasy působí mastným dojmem. Samozřejmě ve srovnání s tvrdou vodou je lepší, protože tolik nevysušuje, ale pokud ji budete používat dlouhodobě, vlasy ztratí svou jemnost a strukturu a budou působit zplihle.

Související příspěvky: