Jak dospívají štěňata středních plemen?

Obsah

Jak dospívají štěňata středních plemen?

Jak dospívají štěňata středních plemen?

Výživa štěňat středních plemen (bígl, basenji, dalmatin atd.) – psi středních plemen dospívají o něco později, a to přibližně mezi 9 – 15 měsíci věku. Konečné tělesné hmotnosti dosahují přibližně ve věku jednoho roku.

Co je důležité pro psa v dospělém věku?

Psí strava spolurozhoduje o celkové konstituci psa v dospělém věku, o kvalitě srsti, drápů, stavu chrupu, ve své podstatě ovlivňuje psí jídelníček i povahu psa, jeho sebevědomí a temperament. Dietní chyby v době vývoje psa mohou mít za následek chybné utvoření kosterní soustavy, špatné postavení kloubů, chabé svalstvo, potíže s chrupem.

Jaká je správná výživa štěněte?

Správná výživa štěněte je pak výchozím předpokladem dobrého zdravotního stavu v období jeho dospělosti. Pokud potrava pro psy v době jejich růstu neobsahuje správný poměr všech základních živin, vitaminů, minerálů a stopových prvků, může být vývoj jejich organismu narušen do takové míry, že náprava v budoucnu již není možná.

Jaká je výživa štěňat velkých plemen?

Výživa štěňat velkých a obřích plemen (velká plemena – tj. do 45kg – např. německý ovčák, dobrman, labradorský retrívr atd., obří plemena – tj. nad 45kg – např. bernský salašnický pes, německá doga atd.) – vývoj psů těchto plemen trvá relativně dlouhou dobu.

Související příspěvky: